Sokan tudják, hogy a normál alvási ritmusnak van értelme. Azonban csak néhány tudja, hogy néz ki a rendszeres alvási ritmus. Például azok, akik a hétvégéken más ritmust tartanak fenn, mint a munkanapokon, így már egyenetlen az életében. Minél nagyobb az eltérés a hetek és a munkanapok között, annál károsabb a ritmusra.

CIRCADIAN RHYTHM
Az alvás elsősorban arra szolgál, hogy itt maradjunk. Ezért sokan úgy vélik, hogy ez elég ahhoz, hogy vigyázzon a szerzés elég alvás minden nap (típusától függően 6-9 óra). Azonban elfelejti, hogy az alvás nagyban befolyásolja a biológiai ritmust.

Az emberi test ellenőrzött, különösen az úgynevezett cirkadián ritmus: segít a szervezet alkalmazkodni ismétlődő jelenségek, igények, viselkedés: valaki, aki egy nagyon rendes cirkadián ritmus válik, éhes, fáradt, ugyanabban az időben minden nap, például, vagy fel nem ébred, ugyanabban az időben. A köznyelvi beszéd, a circadian ritmus is ismert, mint a “belső óra”.

A napi ritmusunk azonban sok esetben befolyásolható: nem csak külső tényezők (például a napszak és a hőmérséklet), hanem a viselkedésünk szerint is: például amikor minden nap eszünk, amikor alszunk.

Ha fenntart egy szabálytalan ritmust az alvás, a belső óra nem tud alkalmazkodni a mindennapi viselkedés: elfárad a rossz időben, vagy, ha azt szeretné, hogy aludni, ébredjen fel csak jó. Következmény: alvászavarok. Gyakran jár együtt a minőség az alvás, ami ahhoz a tényhez vezet, hogy úgy érzi, fáradt, fáradt a mindennapi életben. Befolyásolja az alvás minőségét, és csökkenti a mentális teljesítményt. A megfigyelők túl jól ismerik ezt a hatást. És az egyenes levehető rétegek egyáltalán nem tartoznak a testünkhöz.
Másrészt, valaki, aki biztosítja, hogy mindig alszik körülbelül ugyanabban az időben segíti a testét optimálisan alkalmazkodni a mindennapi élethez. Így élvezheti egy energikus kezdete a nap, és nem olyan gyakran kell foglalkozni az alvási problémák még éjszaka.
Azonban, hogy ezt a ritmust, meg kell először változtatni az alvási szokások.

HOGY EGYSZERRE KELJEN FEL.
Sok ember próbál létrehozni egy ritmust az alvás, megy aludni egy időben. Ez nem egy rossz megközelítés – azonban van egy probléma: ha a ritmus már törött, gyakran nem alszik el azonnal. Ez azt jelenti, hogy a tervezettnél egy-két órával később is aludhatsz, ami biztosítja, hogy a ritmus ne legyen rendszeres.
Ezért ésszerűbb azzal kezdeni, hogy mindig egyszerre kelünk fel. Ez azt jelentheti, egy kis csökkenés az alvás az első napokban, de akkor a test alkalmazkodik viszonylag gyorsan, majd hamarosan kezd elfáradni korábban.
Ez azt jelenti, hogy ha úgy dönt, például, hogy felkelni 7: 00-kor, valójában, minden nap felkel 7: 00-kor még hétvégén. Azok, akik megtapasztalják ezt egy ideig, így stabilizálja a belső óra is néha kivételek után az adaptációs fázis. Miután egy hosszú párt, talán akkor ez elég jó, egyszer 10.00 auszustehen – ha akkor menj vissza az eredeti ritmust újra.

Kronotípusok
Fontos ebben a részben felhívni a figyelmet arra a tényre, hogy nem ütközik a saját kronotopikus trend. Kétféle Krónika létezik: az egyik-az úgynevezett “pacsirta”-ők, természetesen, szeretnek korán kelni, hogy jobban érezzék magukat. Egyéb “”baglyok” – egy tipikus éjszakai emberek, amely extrém esetekben aludni, amikor extrém pacsirta fel.
Bár ezeket a különbségeket genetikailag meghatározottnak tartják, a preferenciák gyakran változnak az életkorral. Például, míg a tinédzserek általában baglyok, a tendencia egyre inkább mozog a pacsirta korral.
Valaki, aki már régóta próbálja megváltoztatni az alvási ritmust, de soha nem sikerül (vagy úgy érzi, fáradt, és nem pihent hosszú távon) tud dolgozni a saját kronotípus.

A bagolynak nehezebb lehet a munkanapot a saját belső órájával összehangolni. A világ általában inkább a pacsirták szükségleteire összpontosít.
Itt érdemes rugalmas munkaidőt használni, ha lehetséges. Még azok is, akik meg tudják csinálni a házi feladatukat, egyértelműen előnyben vannak. Bárki, aki képes átvenni a szerepét egy bagoly a későbbi rétegek kell kap hozzáférést itt. Legalább egészségesebb, mint reggel kikényszeríteni magad az ágyból, és kávéval ébredni.

Absztrakt: az alvási ritmus jelentősen befolyásolja a testünket: a belső óra (az úgynevezett circadian ritmus) is alkalmazkodik az alvási szokásainkhoz. Ha ezek szabálytalanok, elfáradunk a rossz időben, ugyanakkor csökkentjük a mentális teljesítményünket. Az egyik módja, hogy optimalizáljuk az alvási ritmust, ha minden nap ugyanabban az időben kelünk fel. Ugyanakkor azonban biztosítanunk kell, hogy ne dolgozzunk kronotípusaink (lark vagy bagoly) ellen.